Královecké marinované řízky
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 390.4 mg
- Draslík 551.4 mg
- Vláknina 664.1 mg
- Vitamín A 664.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse rozšleháme vajíčka, přidáme k nim černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, pálivou papriku, chilli, worcestrovou omáčku, ostrý kečup a olivový olej. Směs - marinádu dobře promícháme.
-
2
Do druhé mísy nasypeme maizenu.
-
3
Omyjeme a osušíme 4 plátky z vepřové kýty, osolíme a opepříme je z každé strany a obalíme v maizeně. Pak řízky ponoříme do marinády a necháme je 1 hodinu marinovat.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a řízky z každé strany restujeme dozlatova. Podáváme je s přílohami podle chuti.