Královecké marinované řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 390.4 mg
  • Draslík 551.4 mg
  • Vláknina 664.1 mg
  • Vitamín A 664.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse rozšleháme vajíčka, přidáme k nim černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, pálivou papriku, chilli, worcestrovou omáčku, ostrý kečup a olivový olej. Směs - marinádu dobře promícháme.

  • 2

    Do druhé mísy nasypeme maizenu.

  • 3

    Omyjeme a osušíme 4 plátky z vepřové kýty, osolíme a opepříme je z každé strany a obalíme v maizeně. Pak řízky ponoříme do marinády a necháme je 1 hodinu marinovat.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a řízky z každé strany restujeme dozlatova. Podáváme je s přílohami podle chuti.

Komentáře k receptu