Pečení dráčci
Suroviny
- 100 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 g Vepřový bok
- 1.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 6.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 5 stroužek Česnek
- 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2.5 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1070 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 100 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 461.3 mg
- Vláknina 14239.8 mg
- Vitamín A 14239.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
-
2
Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
-
3
Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
-
4
Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.