Perská omeleta
Suroviny
- 100 g Brambory
- 5 g Sůl
- 30 g Pažitka
- 20 g Bazalka
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Cibulka jarní
- 150 g Zakysaná smetana
- 3 g Pepř černý celý
- 20 g Tymián čerstvý
- 50 g Petržel kudrnka
- 20 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 6 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 387.3 mg
- Draslík 1260.1 mg
- Vláknina 12547.5 mg
- Vitamín A 12547.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozpálíme arašídový olej, přihodíme brambory nakrájené na kostičky, opečeme dozlatova. Přidáme nasekanou jarní cibulku, vše osmažíme doměkka.
-
2
V míse vyšleháme vejce s citronovou šťávou, přidáme listy špenátu nasekané nadrobno, sůl, pepř, směs bylin, nakonec vmícháme osmažené brambory s cibulí. Vše promícháme a nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, až je kůrka zlatavá. Podáváme se zakysanou smetanou.