Makarony s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 26 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 882.4 mg
- Vláknina 17492 mg
- Vitamín A 17492 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.
-
2
Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.
-
3
Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.