Makarony s datlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 360 g Datle
  • 370 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 45 g Citronová kůra
  • 150 g Roketa
  • 125 ml Olej olivový
  • 400 ml Víno portské
  • 60 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 882.4 mg
  • Vláknina 17492 mg
  • Vitamín A 17492 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.

  • 2

    Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.

  • 3

    Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.

Komentáře k receptu