Mléčná rýže s višněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 100 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 400 g Kompot višňový
  • 150 g Rýže loupaná
  • 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 173.4 mg
  • Vláknina 8117.3 mg
  • Vitamín A 8117.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 519 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.

  • 2

    Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.

  • 3

    Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.

  • 4

    Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu