Maso po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Koření Staročeské
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Vepřová krkovička pečená
  • 4 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 311.4 mg
  • Vláknina 4503.8 mg
  • Vitamín A 4503.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájené na tenké proužky dáme do misky, přidáme na kolečka nakrájené brambory, cibuli, klobásu a nakonec na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, polijeme olivovým olejem a dáme do chladu na 2 hodiny odležet.

  • 2

    Maso dáme na alobal, přidáme máslo, posypeme oreganem a zabalíme.

  • 3

    Zabalené maso dáme na plech a v troubě pečeme 90 minut.

Komentáře k receptu