Pikantní tajemství

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy bez pecky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 dl Olej olivový jedlý
  • 0.1 dl Víno bílé
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 4 polévková lžíce Hořčice klasická
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1673 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 658.2 mg
  • Draslík 1162.4 mg
  • Vláknina 2941.5 mg
  • Vitamín A 2941.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 404.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté maso naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátých 2 dl oleje zlehka opékáme. Před dopečením přidáme na tenké proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, na tenké pásky nakrájené feferonky, směs poprášíme sladkou paprikou, všechno doměkka dopečeme.

  • 2

    V misce rozmícháme hořčici, kečup, sůl, bílé víno, přidáme vypeckované olivy, nalijeme na opečené maso.

  • 3

    Na pánvičce zahřejeme 2 dl oleje a upečeme omelety. Do jedné omelety dáme 2 celá vajíčka.

  • 4

    Na talíř dáma omeletu, nalijeme masovou směs a přikryjeme další omeletou.

Komentáře k receptu