Těstovinový salát s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Mořské plody mix
  • 5 g Pepř bílý
  • 5 g Hořčice
  • 400 g Tagliatelle
  • 150 ml Olej olivový
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 145.2 mg
  • Vláknina 4325 mg
  • Vitamín A 4325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme,necháme okapat.

  • 2

    Na zálivku použijeme olivový olej, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Všechno důkladně protřepeme v uzavíratelné láhvi. 2 lžícemi zálivky pokapeme těstoviny.

  • 3

    Mix mořských plodů vhodíme do vroucí vody, osolíme, přilijeme víno, vaříme na mírném ohni 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme fazolové lusky nakrájené na třetiny.

  • 5

    Do velké mísy vsypeme těstoviny, mix mořských plodů, jemně nakrájenou červenou cibuli a orestované lusky, dochutíme solí a pepřem, zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu