Těstovinový salát s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 41 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 145.2 mg
- Vláknina 4325 mg
- Vitamín A 4325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme,necháme okapat.
-
2
Na zálivku použijeme olivový olej, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Všechno důkladně protřepeme v uzavíratelné láhvi. 2 lžícemi zálivky pokapeme těstoviny.
-
3
Mix mořských plodů vhodíme do vroucí vody, osolíme, přilijeme víno, vaříme na mírném ohni 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme fazolové lusky nakrájené na třetiny.
-
5
Do velké mísy vsypeme těstoviny, mix mořských plodů, jemně nakrájenou červenou cibuli a orestované lusky, dochutíme solí a pepřem, zalijeme zálivkou.