Těstoviny s pórkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 8 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 480 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Cukr moučkový
  • 6 g Oregano sušené
  • 400 g Cannelloni
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 855 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 444.9 mg
  • Vláknina 6936.2 mg
  • Vitamín A 6936.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.

  • 3

    Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut.

Komentáře k receptu