Těstoviny s pórkovou nádivkou
Suroviny
- 300 g Pórek
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 8 g Sůl
- 15 g Tuk
- 4 g Pepř černý mletý
- 480 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Zakysaná smetana
- 5 g Cukr moučkový
- 6 g Oregano sušené
- 400 g Cannelloni
- 25 g Protlak rajčatový
- 50 ml Olej olivový
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 42 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 444.9 mg
- Vláknina 6936.2 mg
- Vitamín A 6936.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut.
-
2
Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
-
3
Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut.