Srdce na smetaně
Suroviny
- 2 g Nové koření mleté
- 2 g Bobkový list
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kg Hovězí srdce
- 0.5 kg Játra vepřová
- 0.5 kg Vepřové ledvinky
- 0.5 kg Jehněčí plíčky
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 492.5 mg
- Draslík 574.9 mg
- Vláknina 3180.3 mg
- Vitamín A 3180.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout.
-
2
Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme.
-
3
Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou.
-
4
Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou.