Špagety s ricottou a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 14 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 333.7 mg
- Vláknina 19770 mg
- Vitamín A 19770 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Z artyčoků slijeme nálev, nakrájíme je na tenké plátky. Na velké pánvi olej rozpálíme, vložíme do něj drcený česnek a smažíme na malém ohni doměkka.
-
3
Přidáme plátky artyčoků a nakrájené olivy, průběžně promícháváme a směs prohřejeme. Posypeme ji pažitkou a rozdrobeným sýrem ricotta. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Osolíme, opepříme a zahříváme, až se sýr prohřeje.
-
4
Teplou směs promícháme s těstovinami. Pokrm upravíme na talíře a servírujeme.