Špagettini s chobotnicí
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 450 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Těstoviny Spaghettini
- 125 ml Víno bílé
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Chobotnice
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1068 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 950.6 mg
- Vláknina 11888.8 mg
- Vitamín A 11888.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.
-
3
Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.
-
4
Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.