Salát s grilovaným masem a pita chlebem
Suroviny
- 200 g Salát hlávkový
- 125 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Cuketa
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 4 plátek Chléb Pita
- 2 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 161.4 mg
- Vláknina 5218 mg
- Vitamín A 5218 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Silnější roštěnky potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme, aby byly středně propečené, uchováme teplé.
-
2
Pita chleby přepůlíme, potřeme olejem, osolíme a grilujeme dozlatova.
-
3
Cukety, podélně rozkrájené, potřeme také olejem a grilujeme, doměkka.
-
4
Smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou kůru z citrónu, šťávu, petrželku, sůl a pepř.
-
5
Na plátky pita chleba rozdělíme nakrájené maso, salát, cukety, zakapeme zálivkou a posypeme mandlemi na nudličky.