Jablečná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 225.8 mg
- Vláknina 6387.5 mg
- Vitamín A 6387.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
60 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout.
-
3
Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou.