Olihně s linguine
Suroviny
- 150 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř cayenský
- 15 g Bazalka
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 15 g Šalvěj čerstvá
- 500 g Těstoviny Linguine
- 500 g Olihně
- 125 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 9 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 713.3 mg
- Vláknina 7819 mg
- Vitamín A 7819 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.
-
2
Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.
-
3
Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.