Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 38 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 198.8 mg
- Vláknina 2330 mg
- Vitamín A 2330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme.
-
3
Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.