Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 500 g Špagety
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 198.8 mg
  • Vláknina 2330 mg
  • Vitamín A 2330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme.

  • 3

    Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.

Komentáře k receptu