Fettucine s houbami a kuřetem
Suroviny
- 155 g Hrášek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Houby sušené
- 200 g Žampiony čerstvé
- 130 g Šunka parmská
- 380 g Těstoviny Fettuccine
- 1000 g Kuřecí maso grilované
- 30 g Petržel kudrnka
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Sherry brandy
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1125 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 46 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 395.2 mg
- Vláknina 11910 mg
- Vitamín A 11910 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Sušené houby namočíme do vody a necháme asi 10 minut stát. Potom vodu slijeme, houby důkladně vymačkáme a nakrájíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek a asi po minutě plátky žampionů, sušené houby a šunku a zvolna smažíme asi 5 minut za občasného zamíchání.
-
3
Do směsi s houbami vlijeme brandy a smetanu. Omáčku chvíli vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme kuřecí maso, hrášek, pepř, sůl a petrželku a necháme je za stálého míchání 4-5 minut prohřát. Na závěr smícháme omáčku s těstovinami, pokrm upravíme na talíře a podáváme.