Vínový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 170 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 312.7 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky se 150g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme strouhanku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a krupičkou vysypané nákypové formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 3

    Asi v polovině doby pečení nákyp zalijeme bílým vínem.

  • 4

    Podáváme poprášený zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu