Ravioli s ricottou a kuřecím masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Rajčata
- 25 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Cibulka jarní
- 50 g Sýr Ricotta
- 200 g Mleté kuřecí maso
- 90 g Protlak rajčatový
- 250 g Nudlové těsto
- 60 ml Víno červené
- 170 ml Vývar drůbeží
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 16 g
- Sodík 967 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 332 mg
- Vláknina 2989.5 mg
- Vitamín A 2989.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli a drcený česnek osmažíme na oleji, přidáme
-
2
rajčatový protlak, červené víno, kuřecí vývar a rajčata. Omáčku zvolna vaříme asi 20 minut, osolíme a přidáme lžíci bazalky.
-
3
Kuřecí maso smícháme s bazalkou, parmezánem, jarními cibulkami, sýrem ricotta, solí a pepřem. Z těsta vyválíme plát a vykrájíme čtverce 5x5 cm. Okraje těsta trochu potřeme vodou. Na každý dáme navršenou lžičku kuřecí směsi, přiložíme druhý plátek a okraje pevně přitiskneme.
-
4
Ravioli postupně vaříme ve vroucí vodě (jedna dávka 2-3 minuty). Podáváme je s rajčatovou omáčkou.