Zázvorky s bílkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 140 g Cukr moučkový
  • 280 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 74.4 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem ušleháme vejce a žloutky s cukrem, přimícháme zázvor a mouku, na válu vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Když zázvorky vychladnou, poléváme bílkovou polevou a necháme alespoň dva týdny uležet.

  • 4

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře k receptu