Jehněčí s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Bazalka
  • 60 g Paprika červená
  • 120 g Sýr Feta
  • 450 g Passata (drcená rajčata)
  • 150 g Boby zahradní
  • 500 g Těstoviny penne
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 252.2 mg
  • Vláknina 15180 mg
  • Vitamín A 15180 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1188.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme.

  • 3

    Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu