Nudle s rybím masem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny konzumní
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Řeřicha
- 200 g Losos - filety
- 1 g Estragon
- 60 g Mušle slávky
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 4000 ml Voda pitná
- 200 ml Vývar rybí
- 30 ml Dolin - Vermouth
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2719 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 280.8 mg
- Vláknina 459.5 mg
- Vitamín A 459.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
3
Lososí filety nakrájíme na kostičky, maso z mušlí pokrájíme nahrubo, bylinky posekáme najemno.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z lososa, maso z mušlí, přidáme krevety, orestujeme, zalijeme rybím vývarem, smetanou, osolíme, opepříme, povaříme několik minut. Zakápneme vermutem, přimícháme posekaný estragon s řeřichou a odstavíme.
-
5
Na talíře upravíme nudle a přelijeme rybí omáčkou.