Plněné chlebové placky
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 100 g Šunka dušená
- 100 g Feferony
- 280 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Ricotta
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb Pita
- 5 polévková lžíce Mléko - podmáslí
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 524 mg
- Vláknina 6500.2 mg
- Vitamín A 6500.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlebové placky ohřejeme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté cukety na kostičky, očištěné feferonky nasekáme na nudličky.
-
2
Oloupanou cibuli spolu se šunkou jemně nasekáme a opečeme na pánvi na oleji. Přidáme cukety, česnek, feferonky, vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme okapanou kukuřici, podusíme 5 minut, potom zeleninu osolíme a opepříme.
-
3
Ricottu promícháme s podmáslím a nakrájenou pažitkou. Placky naplníme zeleninovou směsí, kterou přelijeme sýrovou omáčkou. Placky přehneme a zbylou omáčku podáváme zvlášť.