Krevetový salát s pomelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 170 g Krabí tyčinky
  • 200 g Salát ledový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pomelo
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 816.4 mg
  • Vláknina 3485.5 mg
  • Vitamín A 3485.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zálivku. Rozpálíme na pánvi arašídový olej, přidáme najemno nakrájený česnek a cibuli, potom červenou papriku a 3 minuty restujeme, odstavíme. Rybí omáčku smícháme s cukrem a citronovou šťávou, vmícháme do směsi na pánvi, necháme vychladnout.

  • 2

    Pomelo oloupeme, důkladně zbavíme i bílé dužiny, rozdělíme na jednotlivé dílky, které rozpůlíme. V míse smícháme s vařenými krevetami, nakrájenými krabími tyčinkami a natrhaným ledovým salátem. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu