Lasagne s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 400 g Lasagne
  • 250 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 2566 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 193.1 mg
  • Vláknina 4707.5 mg
  • Vitamín A 4707.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat.

  • 3

    Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu