Lasagne s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 139 g
- Sodík 2566 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 193.1 mg
- Vláknina 4707.5 mg
- Vitamín A 4707.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat.
-
3
Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme.