Gratinované chlebíčky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 8 krajíc Veka
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 194.6 mg
  • Vláknina 1461 mg
  • Vitamín A 1461 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky jemně potřeme máslem.

  • 2

    Rajčata omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Poté je osmahneme na zbylém másle,osolíme a v případě, že se jejich šťáva vysmahne, přilijeme rozkvedlaná a osolená vajíčka. Směs na ohni ponecháme jen chvilku, musí být řidší. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Směs naneseme na veky potřené máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 5 - 7 minut.

  • 4

    Chlebíčky podáváme teplé.

Komentáře k receptu