Římský salát s křepelčími vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 3 g Pepř bílý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 5 ml Hořčice
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 2 ks Salát římský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1164 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 199.6 mg
  • Draslík 533.4 mg
  • Vláknina 4547 mg
  • Vitamín A 4547 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.

  • 2

    Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.

  • 3

    Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.

  • 4

    V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu