Staročeské buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 42 g Droždí
  • 200 g Náplň tvarohová
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 151.7 mg
  • Draslík 281.9 mg
  • Vláknina 6636.1 mg
  • Vitamín A 6636.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažného mléka zaděláme kvásek.

  • 2

    Promícháme mouku, sůl, cukr, žloutky a citronovou kůru, přidáme vzešlý kvásek, promícháme a přidáme vlažný tuk.

  • 3

    Těsto hněteme, až se začnou tvořit bubliny. Necháme kynout 2 hodiny.

  • 4

    Těsto dáme na pomoučněný vál a vykrajujeme kousky. Plníme podle chuti, vložíme do vymaštěného pekáče a potřeme tukem.

  • 5

    Necháme 15 min. kynout a vložíme do vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu