Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
- 5 g Masox
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 4 ks Feferony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kari koření
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 kg Slepice
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 74 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 737.5 mg
- Vláknina 5241.7 mg
- Vitamín A 5241.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
-
2
Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
-
3
Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
-
4
Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.