Podkrkonošská couračka z kyselého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 250 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 348.7 mg
  • Vláknina 3813 mg
  • Vitamín A 3813 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 783.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.

  • 3

    Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.

  • 4

    Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.

Komentáře k receptu