Špagety podle Belliniho s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Lilek
  • 450 g Rajčata
  • 115 g Sýr Ricotta
  • 400 g Špagety
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 509.9 mg
  • Vláknina 8806.3 mg
  • Vitamín A 8806.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nahrubo pokrájený česnek. Mícháme a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme probublávat 20 minut.

  • 2

    Mezitím do hluboké pánve nalijeme vrstvu rostlinného oleje 1 cm vysokou. Po várkách fritujeme lilek nakrájený na malé kostičky 5 minut, až je měkký a zlatavý. Kostičky vyjmeme a necháme oschnout na papírových utěrkách.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, přidáme lilek do omáčky, dobře prohřejeme. Ochutnáme, dle potřeby dokořeníme.

  • 4

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a nasypeme bazalku a nastrouhanou Ricottu. Promícháme a ihned podáváme posypané zbylou Ricottou.

Komentáře k receptu