Špagety podle Belliniho s lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 27 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 14.7 mg
- Draslík 509.9 mg
- Vláknina 8806.3 mg
- Vitamín A 8806.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nahrubo pokrájený česnek. Mícháme a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme probublávat 20 minut.
-
2
Mezitím do hluboké pánve nalijeme vrstvu rostlinného oleje 1 cm vysokou. Po várkách fritujeme lilek nakrájený na malé kostičky 5 minut, až je měkký a zlatavý. Kostičky vyjmeme a necháme oschnout na papírových utěrkách.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, přidáme lilek do omáčky, dobře prohřejeme. Ochutnáme, dle potřeby dokořeníme.
-
4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a nasypeme bazalku a nastrouhanou Ricottu. Promícháme a ihned podáváme posypané zbylou Ricottou.