Topenice ze Sněžky
Suroviny
- 40 g Kečup
- 40 g Křen
- 50 g Šunka uzená
- 100 g Veka
- 200 g Vepřová panenka
- 60 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Petržel kudrnka
- 1 ks Kapie
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 308.1 mg
- Vláknina 819.3 mg
- Vitamín A 819.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.
-
2
Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.
-
3
Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.
-
4
Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.