Kozákovská polévka Anči oka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka polohrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 27.1 mg
  • Vláknina 1173 mg
  • Vitamín A 1173 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 780.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléku rozkvedláme mouku tak, aby se nevytvořily žádné hrudky.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu 1/2 l osolené vody. Když se začne vařit, vlijeme mléko s moukou do vařící vody, polévku dochutíme solí, octem, cukrem a máslem. Nakonec přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr, který už nevaříme.

Komentáře k receptu