Bramborový koláč s hrozinkami a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso vařené
  • 150 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 dl Bujón hovězí
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 929.7 mg
  • Vláknina 11498.4 mg
  • Vitamín A 11498.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme.

  • 2

    Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut.

  • 4

    Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor.

  • 5

    Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova.

  • 6

    Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu