Špagety s omáčkou z mletého hovězího
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 430 g Špagety
- 400 g Hovězí maso mleté
- 30 ml Olej olivový
- 450 ml Hovězí vývar základní
- 45 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 17 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 731.1 mg
- Vláknina 3776.8 mg
- Vitamín A 3776.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky a utřený česnek. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme směs bylinek a cayenský pepř. Smažíme další 3 minuty. Přimícháme hovězí mleté maso, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Kousky mletého masa oddělujeme vařečkou.
-
2
Přidáme nakládaná nakrájená rajčata, kečup, pastu ze sušených rajčat, worcestrovou omáčku, oregano a dostatek černého pepře. Přilijeme vývar a červené víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Přikryjeme pánev a dusíme 30 minut pří mírné teplotě, občas zamícháme.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Ihned podáváme.