Podkrkonošský bramborák - camprat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 17 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 16.6 mg
- Draslík 1134.4 mg
- Vláknina 17106.5 mg
- Vitamín A 17106.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 319.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.
-
2
Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.
-
3
V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.
-
4
Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.