Rohlíčky sv. Martina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 24 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 30 g Droždí
  • 60 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Mandle loupané
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr kostkový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 112.9 mg
  • Vláknina 917.2 mg
  • Vitamín A 917.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 117.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnečku si dáme 1dl vlažného mléka, 30g droždí a kostku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy si dáme 150g pokrájeného másla, 2 žloutky, 60g moučkového cukru, 2 lžíce vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně přimícháme 500g mouky, kvásek, 1 dl mléka a 2 špetky soli. Těsto dobře vymícháme, mělo by být tužší. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho v teple vykynout.

  • 3

    Mezitím si připravíme nádivku: pomleté ořechy (25g) a oloupané mandle (25g) dáme do mísy, přisypeme

  • 4

    k nim 2 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíci rumu a přimícháme 1 žloutek s vyšlehaným sněhem z bílku. Směs dobře promícháme.

  • 5

    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a válečkem si vyválíme plát o síle 0.5 cm. Těsto pak nakrájíme na trojhránky. Do každého dáme 1/2 lžíce nádivky a trojhránek zabalíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme je vyšlehaným bílkem a posypeme sekanými oloupanými mandlemi (20g).

  • 6

    Dáme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C - 200°°C dorůžova.

  • 7

    Vychladlé upečené rohlíčky sv. Martina posypeme moučkovým cukrem s vanilkou (3 lžíce) a podáváme.

Komentáře k receptu