Knedlíky vařené v sáčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Krupička dětská
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 53.1 mg
  • Vláknina 4402.5 mg
  • Vitamín A 4402.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. K rohlíkům přimícháme prochladlou cibuli i s máslem, krupici, sůl, pepř a rozemnutou sušenou petrželovou nať. Hmotu dobře promícháme a rozdělíme do mikrotenových sáčků, vytvarujeme šišku a aby udržela tvar, obtočíme zbytek sáčku kolem knedlíku. Sáček dobře uzavřeme potravinářským provázkem, který obtočíme i uprostřed knedlíku. Knedlíky vložíme do takového množství vroucí vody, jak velký knedlík po uvaření bude. Vaříme zhruba půl hodiny.

  • 3

    Po uvaření knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu