Dušené kuře španělské
Suroviny
- 600 g Kuřecí čtvrtky
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika zelená
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 10 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 1.5 dl Víno červené
- 3 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 20 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 666.5 mg
- Vláknina 11285.5 mg
- Vitamín A 11285.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do igelitového pytlíku dáme papriku, sůl, pepř a mouku a omyté a osušené porce kuřete, aby se hezky obalily ve směsi.
-
2
Rozehřejeme olej ve velkém ohnivzdorném hrnci. Přidáme porce kuřete a smažíme 8 minut. Poté vyndáme z hrnce a dáme stranou. Přidáme do hrnce nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, 3 minuty dusíme.
-
3
Do hrnce vrátíme porce kuřete, přidáme vývar, víno, brambory, olivy a bobkový list. Přikryjeme pokličkou, necháme hodinu zapékat v předehřáté troubě.
-
4
Podáváme horké s čerstvým chlebem.