Divočák podlitý pivem
Suroviny
- 0.2 g Kmín celý
- 0.2 g Jalovec
- 0.25 g Sádlo vepřové škvařené
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 3 kávová lžička Paprika červená
- 6 ks Cibule
- 10 ks Bobkový list
- 10 ks Nové koření celé
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 0.5 kg Kančí maso
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 246.8 mg
- Vláknina 6122.2 mg
- Vitamín A 6122.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou cibuli na sádle zpěníme do zlatova. Přidáme na plátky nakrájené maso, z obou stran zprudka osmahneme. Posypeme červenou paprikou, dáme jalovec, nové koření, bobkový list, kmín, česnek, zalijeme vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu.
-
2
Když je maso měkké, zaprášíme moukou, podlijeme pivem a necháme projít varem tak 10-15 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Křehké maso dáme na talíř a na něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli.