Rychlý květákový sambal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 978.9 mg
- Vláknina 13598.5 mg
- Vitamín A 13598.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.
-
3
Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.