Rychlý květákový sambal

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Květák
  • 3 polévková lžíce Omáčka Ketjap
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 978.9 mg
  • Vláknina 13598.5 mg
  • Vitamín A 13598.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.

  • 3

    Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu