Kysané zelí zahuštěné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 3.5 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 680 mg
  • Vitamín A 680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

Komentáře k receptu