Kysané zelí zahuštěné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 3.5 mg
- Draslík 29.8 mg
- Vláknina 680 mg
- Vitamín A 680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.