Čtyři druhy masa, pečené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 84 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 0.15 g Hořčice
  • 0.3 g Jalovec
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 3 kávová lžička Sůl bylinková
  • 5 ks Cibule
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 0.2 dl Olej olivový jedlý
  • 0.2 dl Víno červené
  • 0.25 kg Játra vepřová
  • 0.25 kg Vepřová krkovička
  • 0.25 kg Hovězí plec
  • 0.25 kg Jelení maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 173.6 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 3288.3 mg
  • Vitamín A 3288.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veškeré druhy masa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme jalovec a zakapeme olejem a vínem. Na kolečka nakrájenou cibuli rozložíme na maso. Nejvhodnější vrstvení: hovězí - cibule, vepřové - cibule, zvěřina - cibule, játra - cibule.

  • 2

    Když máme v hrnci připravené maso, přikryjeme ho poklicí a necháme v chladu na 4 hodiny rozležet. Před pečením zalijeme maso vývarem a pod poklicí v troubě dusíme 80 minut.

  • 3

    Po celou dobu dušení, poklici z hrnce nesundáváme.

Komentáře k receptu