Marengo kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 40 g Olivy černé
  • 300 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 dl Víno bílé
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1049 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 874.1 mg
  • Vláknina 2301 mg
  • Vitamín A 2301 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme kuře. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, vložíme porce kuřete a smažíme za občasného otáčení 5 minut, dokud nezačnou hnědnout. Přidáme rajčatový protlak, víno a necháme 30 minut vařit, dokud kuře nezměkne.

  • 2

    Smícháme česnek s rozpuštěným máslem. Lehce opečeme krajíce chleba a potřeme česnekovým máslem.

  • 3

    Do další pánve dáme zbytek oleje a smažíme houby 3 minuty. Ke kuřeti přidáme olivy a cukr a necháme prohřát olivy.

  • 4

    Porce kuřete rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem a smaženými houbami.

Komentáře k receptu