Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
Suroviny
- 30 g Anglická slanina
- 200 g Hovězí ledviny
- 30 g Uzené maso vařené
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 l Mléko plnotučné
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 5 polévková lžíce Kečup ostrý
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2489 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 268.9 mg
- Draslík 2295.6 mg
- Vláknina 5032.5 mg
- Vitamín A 5032.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1552.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
-
2
Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
-
3
Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.