Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Anglická slanina
  • 200 g Hovězí ledviny
  • 30 g Uzené maso vařené
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 5 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2489 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 268.9 mg
  • Draslík 2295.6 mg
  • Vláknina 5032.5 mg
  • Vitamín A 5032.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1552.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.

  • 2

    Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.

  • 3

    Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.

Komentáře k receptu