Jogurtový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Hrozinky
  • 25 dkg Tuk Hera jedlý
  • 30 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 282.1 mg
  • Vláknina 10145.7 mg
  • Vitamín A 10145.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, jogurtu a hery zpracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě části a necháme v chladu odpočinout.

  • 2

    Potom těsto rozválíme na obdélníkovou placku, kterou dáme na plech.

  • 3

    Dno těsta, které budeme plnit, namažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme do závinu.

  • 4

    Potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu