Mexické ptáčky
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 200 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 100 g Petržel - nať
- 20 g Majoránka
- 90 g Strouhanka
- 4 g Chilli koření mleté
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Fazole červené v mírně slaném nálevu
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1614 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 1258 mg
- Vláknina 9695.7 mg
- Vitamín A 9695.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky hovězího masa vložíme mezi fólii a vyválíme válečkem. Osolíme, opepříme a rozložíme na prkénku.
-
2
Slaninu nakrájíme najemno, osmahneme na pánvi a do již odstavené přimícháme nasekanou petrželku, majoránku a strouhanku.
-
3
Slaninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce masa, každý plátek potom od užšího konce srolujeme, obalíme v mouce a sepneme párátky. Na rozpáleném oleji opékáme a obracíme ptáčky asi 2 minuty, vyjmeme a odložíme stranou. Na pánev dáme chilli koření, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Přendáme do pekáčku, vrátíme k zelenině ptáčky, zalijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při mírné teplotě 45 minut. Přidáme červené sterilované fazole a pečeme dalších 40 minut. Dosolíme, dochutíme a podáváme.