Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Bazalka
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Chléb toastový
  • 60 g Olivy zelené
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno červené
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1778 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 680.2 mg
  • Vláknina 9976.5 mg
  • Vitamín A 9976.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toustový chleba nalámeme do mísy a zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, parmezán, vejce, bazalku, osolíme, opepříme a pořádně prohněteme, aby se ingredience spojily. Ze směsi vytvoříme v dlaních malé kuličky ( asi 20), naskládáme je na tác a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Smažíme na dostatečném množství rozpáleného oleje, hotové kuličky necháme osušit od přebytečného oleje na papírových utěrkách.

  • 3

    Na hluboké pánvi smícháme rozmixovaná čerstvá rajčata, 3dl vody, víno, rajský protlak, konzervovaná rajčata, cukr a bazalku. Osolíme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme masové kuličky a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dosolíme a odstavíme, do hotové omáčky vmícháme nasekané olivy, servírujeme se snítkou bazalky a posypané parmezánem.

Komentáře k receptu