Fusilli s klobáskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 400 g Klobása - Čabajka
  • 30 ml Olej olivový
  • 280 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1074 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 406.4 mg
  • Vláknina 9723.8 mg
  • Vitamín A 9723.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásky nejprve ze všech stran osmahneme, poté osušíme papírovými utěrkami.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Za častého míchání smažíme 6 minut, až je zelenina měkká. Přidáme papriku zbavenou zrníček a nakrájenou na tenké proužky. Poté nasypeme bylinky, sladkou papriku, přilijeme pálivou chilli omáčku. Smažíme při mírné teplotě dalších 6 minut, občas zamícháme.

  • 3

    Do pánve přimícháme nakládaná rajčata. Rozdělíme je pomocí vařečky na menší kousky, dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme při střední teplotě 12 minut, postupně přiléváme zeleninový vývar.

  • 4

    Zatímco se rajská omáčka vaří, nakrájíme osmahnuté klobásky šikmo na kousky dlouhé 1 cm.

  • 5

    Přidáme klobásky do omáčky, snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 6

    Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu