Fusilli s klobáskou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Těstoviny Fusilli
- 400 g Klobása - Čabajka
- 30 ml Olej olivový
- 280 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1074 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 406.4 mg
- Vláknina 9723.8 mg
- Vitamín A 9723.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásky nejprve ze všech stran osmahneme, poté osušíme papírovými utěrkami.
-
2
V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Za častého míchání smažíme 6 minut, až je zelenina měkká. Přidáme papriku zbavenou zrníček a nakrájenou na tenké proužky. Poté nasypeme bylinky, sladkou papriku, přilijeme pálivou chilli omáčku. Smažíme při mírné teplotě dalších 6 minut, občas zamícháme.
-
3
Do pánve přimícháme nakládaná rajčata. Rozdělíme je pomocí vařečky na menší kousky, dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme při střední teplotě 12 minut, postupně přiléváme zeleninový vývar.
-
4
Zatímco se rajská omáčka vaří, nakrájíme osmahnuté klobásky šikmo na kousky dlouhé 1 cm.
-
5
Přidáme klobásky do omáčky, snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
6
Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.