Letní pěna s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 0.2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Zelenina nakládaná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 418.5 mg
  • Vláknina 4745.7 mg
  • Vitamín A 4745.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak

  • 2

    z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko.

  • 3

    K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme.

  • 4

    V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme.

  • 5

    Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku.

Komentáře k receptu